CSS Zen Garden.

Designerul web canadian Dave Shea a lansat o galerie comunitară de site-uri web numită CSS Zen Garden. Proiectul a oferit un șablon HTML simplu pentru a fi descărcat, al cărui design grafic ar putea fi personalizat de orice designer web, dar numai cu ajutorul stilurilor în cascadă și a propriilor imagini. Scopul proiectului a fost de a demonstra diferitele posibilități ale CSS în crearea de design web vizual. Galeria CSS Zen Garden a expus sute de exemple de design web divers, toate bazate pe un singur șablon care conține același cod HTML.

Premiile CSS.

O galerie prestigioasă de site-uri web CSS extrem de creative și inovatoare în ceea ce privește designul a fost lansată sub numele CSS Awards. Portalul acordă premii în mai multe categorii pe baza votului comunității de vizitatori și a unui juriu. Pe 24 februarie 2011, portalul a fost numit Awwwards și, începând cu 2014, organizează conferințe regulate.

Sprite CSS.

În webzine-ul „A List Apart”, Dave Shea a publicat un articol intitulat „CSS Sprite: Image Slicing’s Kiss of Death”. În articol, autorul a descris o tehnică numită CSS Sprites, a cărei bază a fost conectarea mai multor elemente grafice mai mici într-o singură imagine mai mare. Elementele grafice sunt apoi plasate pe site folosind funcția de poziționare în fundal. Datorită CSS Sprites, un site web se încarcă mai repede, deoarece încarcă o singură imagine, reducând numărul de solicitări HTTP.